Lektoriranje diplomskih nalog Ljubljana

Te zanima zakaj je danes lektoriranje diplomskih nalog ceneje?

Lektoriranje diplomskih nalog je včasih bilo zelo lokalno omejeno. Dokler ni prišlo do fenomena interneta, ki je omogočil eksponentno rast informacijske tehnologije in same izobraženosti ljudi.

Če si včasih želel opraviti lektoriranje diplomske naloge si jo seveda imel samo v tiskani verziji, zato so študenti opravili lektoriranje v Ljubljani. Takrat so lektorirce in lektorji iz Ljubljane imeli večinoma samo ljubljanske študente, ki so jih zalagali s svojimi diplomskimi nalogami.

Lektoriranje diplomskih nalog se danes opravlja drugače. Ni več tiskanih verzij, ki bi se ročno popravljale, s tem je imel avtor naloge ogromno dela, saj je bilo potrebno vse popravke na novo spisat.

Na srečo imamo dan danes dobre računalnike in napredne programe za pisanje ter oblikovanje besedil. Danes ni važno ali je lektor iz Ljubljane ali iz Maribora, saj lahko na povsem isti način v istem času opravi lektoriranje.

Sedanji programi omogočajo tudi sledenje popravkov, kar omogoča naročniku oz. avtorju diplomske naloge, da v zelo pregledni verziji preveri, kaj vse je bilo popravljenega. Če je diplomska naloga predhodno že oblikovana pa je po lektoriranju to že končna verzija, ki gre še samo v tisk in vezavo.

Tudi na področju tiska in vezave se počasi nagibamo na samo elektronsko verzijo, kar pa za enkrat povzroča veliko nezadovoljstvo, saj naj bi diploma bila nekaj več.

Dolžni smo vam še odgovor na zgornje vprašanje. Lektoriranje je danes ravno zaradi dobrih programov za pisanje in urejanje besedil cenejše. Cena za lektoriranje diplomske naloge se začne že pri 1,4€ / lektorsko polo.

Za več informacij si poglej rubriko Lektoriranje diplomskih nalog.