Vsebina naj bo na prvem mestu

Marsikdo se pri pisanju diplomske naloge preveč ukvarja z obliko in slovnično pravilnostjo. Takšen način pisanja naloge je počasnejši in manj kreativen. Seveda ne škodi, če poznamo pravila oblikovanja a končno oblikovanje diplomske naloge  izvedemo šele, ko je naloga lektorirana in imamo zeleno luč od mentorja (za vsebinski del). Vsekakor pa lektoriranje in oblikovanje sovpadata in se izvajate povsem na kocu, pred tiskom in vezavo.

Lektoriranje diplomske naloge

Lektoriranje in oblikovanjeLektoriranje ni na vseh fakultetah obvezno, je pa več kot zaželjeno. Ko zaključujete s pisanjem diplomske naloge imejte v mislih, da potrebujete vsaj 2 do 3 dni pred oddajo končne lektorirane in oblikovane naloge.

V kolikor vam oblikovanje diplomske naloge v programu Word predstavlja težavo, se obrnite na našo strokovno pomoč. Po navodilih vaše fakultete vam bomo oblikovali in pomagali, da bo vaša naloga pripravljena za oddajo v referat.

Kaj spada pod oblikovanje?

Pod oblikovanje spada vse kar se ne nanaša na vsebinski del, saj ga ne smemo spreminjati (nismo avtorji). Med drugim vam uredimo robove, kazala, številčenje poglavij in strani, preverimo razmike, pisavo …

Ko je naloga oblikovana se lahko shrani poleg osnovnih verzij Worda še v pdf format. Pdf je format, ki ga odprete z znanim Adobe acrobat readerju, njegova glavna prednost pa je, da ohrani postavitev in pisavo. Takšna naloga gre v tisk, saj se ne more zgoditi, da so pri tiskarju fonti in postavitev drugačni. Kot vidite sta storitvi lektoriranje in oblikovanje bolj pomembni, kot si večina misli.

V kolikor ste večino naloge že sami oblikovali in vam manjka samo še npr. oštevičenje strani in ste pri nas naročili lektoriranje diplomske naloge, vam oblikovanje opravimo brezplačno.

Pošljite povpraševanje za lektoriranje in oblikovanje ter preverite ponudbo, na voljo smo vam vseh 7 dni v tednu.