Oddaja študentu

Študenti v Ljubljani so odličen vir zaslužka tako podjetjem, ki se ukvarjajo z gostinstvom kot tudi knjigoveznicam, fotokopirnicam in seveda lastnikom stanovanj. Vsi se trudijo, da bi študentu nekaj prodali ali oddali v najem. Študentske postelje, ki jih je v Ljubljani največ, so hkrati ogromen problem vsem, ki ostanejo zunaj študentskega doma.

Oddaja študentuŠtudenti, ki se odločate za študij v Ljubljani morate pred dejanskim začetkom študijskega leta poskrbeti za namestitev. Vloga za posteljo v študentskem domu ni nekaj kar bi zagotovo prineslo pozitivne rezultate. V obdobju septembra pred študijskim letom vsi, tako novi kot stari študenti iščejo namestitve, zato je dobro lokacijo, ceno in lastnika stanovanja, sobe ali postelje, težko najti.

Oddajo Študentskih sob in stanovanj spremljajo različni zapleti, ki jih povzročajo lastniki, ki mislijo, da lahko z oddajo prostora upravljajo z življenskimi navadami najemnika-študenta.

Pri iskanju stanovanja ali sobe je najboljša rešitev tista, kjer ima študent svoj lasten vhod in pravico do zasebnosti. Je pa potrebno razumeti tudi tiste, ki oddajajo študentu sobo, da jih skrbi za opremo in čistočo. Če pride do težav med lastnikom in študentom je potrebno rešiti težavo s pogovorom in ne s tem, da se drug drugemu izmikata.

Plačilo najemnine in stroškov

Če ste eden izmed srečnežev, ki vam osnovne stroške krijejo starši nimate težav, drugi pa morajo že za osnovne stroške delati. Edina pomoč tukaj je Študentski servis ali popoldanski s.p..
Če izvzamete občasen hrup pa dobite v študentskem domu najugodnejšo ponudbo.