Online prevajanje – TOP 7 prevajalnikov

Razvoj spletnih aplikacij je prinesel dolgo pričakovan napredek. Na trgu so se pojavili prevajalniki, ki prevajajo posamezna besedila ali celotne spletne strani. Mogoče jih je uporabljati on-line ali pa si njihovo funkcionalnost prenesete na svojo spletno stran ali računalnik.

Povdariti je potrebno, da so tovrstni prevajalniki zgolj namenjeni informativnemu prevajanju. Kar pomeni, če želite razumeti določeno besedilo ali spletno stran, uporabite prevajalnik, ki vam bo prevedel bistvo. Vendar je potrebno pri rabi, z orodji prevedenih besedil, upoštevati morebitno napačno prevajanje. Lastniki orodij ne jamčijo za kakovost opravljenih prevodov.

1. Google TranslatorGoogle_Translate

Zagotovo najbolj uporabljan on-line prevajalnik na svetu. Google se nenehno trudi razvijat nove algoritme, ki bi poskrbeli za točen in natančen prevod. Google Translator omogoča prevajanje besedil, spletnih strani in dokumentov. Spletni administratorji pa bodo navdušeni nad prevajanjem spletne strani in sicer v poljuben jezik na željo uporabnika. Z Google translator-jem boste vašo spletno stran prevedli v trenutku.

2. Yahoo Babel Fishbabel-fish

Odličen prevajalnik predvsem za tiste, ki spletno obnašanje povezujete z Yahoo-jem. Yahoo Babel Fish je on-line prevajalnik, ki samodejno zazna jezik besedila in ga prevede po željah uporabnika. Yahoo je postregel z zelo praktičnim prevajalnikom, ki je priljubljen tako med administratorji spletnih strani kot čisto navadnimi uporabniki, ki prevajalnik uporabljamo zgolj za informativno prevajanje.

3. Bing TranslatorBing-logo

Bing Translator je aplikacija, ki deli enake lastnosti kot zgoraj opisana prevajalnika. Bing je poseben v tem, da omogoča prevajanje pogovorov v živo. Če klepetate s prijateljem, partnerjem ali potencialnim kupcem s pomočjo spletnih klepetalnikov, lahko za simultano prevajanje uporabljate Bing Translator-ja. Bing prav tako omogoča integracijo v spletne strani, ki uporabnikom ponudijo prevod le-te v jezik uporabnika.

4. World Lingowl_master_logo

World Lingo Translator je prevajalnik, ki zmore prevode v vse večje svetovne jezike. Enako kot zgoraj omenjeni prevajalniki, omogoča prevajanje besedil, spletnih strani in dokumentov. Prednost in razlog, da se je World Lingo uvrstil tako visoko na seznamu top prevajalnikov je, da ima strokovne zbirke, ki omogočajo bolj natančne prevode znotraj posameznih strok.

5. BabylonBabylon-Logo_6

Prevajalnik Babylon je spletni prevajalnik, ki je svojo specialnost zgradil na prevajanju slenga ali žargona. Prav tako je Babylon specializiran za posamezne strokovne prevode.

6. Ponspons

Pons je spletni prevajalnik, ki je plot slovenskega znanja in programiranja. Prevajalnik je namenjen predvsem tistim, ki potrebujejo kratke informativne prevode besedil in dokumentov. Pons je opremljen  s slovenskimi navodili za rokovanje, kar še posebaj izkoriščajo tisti s slabšim znanjem angleščine.

7. AmebisPresis1

Amebis je podjetje, ki se ukvarja z jezikovnimi orodji. Poleg zelo razširjenega Besane, ki je namenjena lektorjem v slovenskem jeziku. Pridobljena znanja, ki jih ima osebje Amebisa, so sprida izkoristili tudi za prevajalnik, ki so ga izdelali. Prevajalnik se po funkcionalnostih ne razlikuje od zgoraj opisanih prevajalnikov, je pa izdelan primarno za Slovensko govoreče uporabnike.

 

Brezplačen tisk zaključnih nalog

Nora akcija brezplačnega tiska!

Vsi študentje, ki pri nas naročite lektoriranje in trdo vezavo diplomske, magistrske ali doktorske naloge, do konca leta 2012, dobite BREZPLAČEN tisk.

Prihrani 37,9 € ali več! V povprečju je prihranek pri naročilu 3 vezav 37,9 €, v primeru večje količine barvnih strani pa je lahko prihranek še večji.

Kaj vključuje akcija?

Akcija vključuje barvni in črno-beli tisk zaključnih nalog z obsegom do 150 strani za en natisnjen izvod naloge. Torej za vsako naročilo trde vezave dobite brezplačen tisk.

Kje je trik?

Trika ni. Ker cenimo naročilo več storitev in ker smo dobro organizirani, z veseljem pokrijemo in podarimo tisk vsem zvestim strankam, ki pri nas poleg lektoriranja naročijo tudi trdo vezavo zaključnih nalog.

Kaj pa kakovost?

Tukaj ni odstopanja od kakovosti tako pri lektoriranju kot pri tisku in vezavi. Naša cilj je zadovoljna stranka, kar pa je mogoče samo z dobro kakovostjo vseh storitev.

Končna cena lektoriranja in vezave

Pošlji povpraševanje prek e-pošte info@lpi.si ali pokličite na 040/128-543. Na voljo smo vseh 7 dni v tednu.

 

 

Akcija za vse prijatelje študente

Do konca novembra 2011 ponujamo vsem, ki ste naši prijatelji na uradni Facebook in Google+ skupini, lektoriranje za samo 1,3 evra za 1500 znakov.

Trik akcije?

Trika ni nikjer, namesto klasičnega oglaševanja smo se odločili, da rajši vam podarimo denar, kot ga namenimo za oglaševanje. S tem ko postaneš naš prijatelj/-ica na omenjenih dveh skupnostih, podpiraš našo ponudbo in trud, ki ga vlagamo.

Kakšni so pogoji?

Kot je razvidno iz naslova, je akcija namenjena samo za študente, tako redne kot izredne. Pod sklop storitev sodi:
lektoriranje dispozicije,
lektoriranje diplomske naloge,
lektoriranje magistrske naloge in
lektoriranje doktorskih disertacij.

Pri naročilu je potrebno obvezno pripisati, da ste naš prijatelj.
Poleg lektoriranja ponujamo študentom tudi ugodno prevajanje povzetka, oblikovanje zaključnih nalog, tisk in trdo vezavo.

Dodatna navodila

Da lahko postanete naš prijatelj, je potrebno imeti račun v eni od spodnjih skupnosti.

lpi.si FacebookFacebook stran:
Povezava do naše uradne Facebook strani (klikneš gumb Like) -> Lektura.

 

 

Google + Google+ stran:
Podobna skupnost kot Facebook, le da je v lasti Googla in ima še nekaj dodatnih funkcionalnosti. Tukaj nas moraš vstaviti v svoj »Krog« in klikniti na gumb +1. Najdeš nas tukaj -> +LPI.SI.

Novico o akciji lahko posredujete tudi svojim prijateljem, po zaključku naše storitve pa bomo veseli vsakršnega komentarja na omenjenih skupnostih.