Oblikovanje

Naloge

V splošnem pomenu je naloga zadolžitev, ki ima točno znan cilj, pot do cilja pa ni nujno znana. Kljub temu, da ima beseda naloga širši pojem, jo najprej povežemo s šolskim sistemom izobraževanja. V srednji šoli in na fakulteti so najbolj razširjene seminarske naloge, kasneje, ob zaključku študija, pa diplomske, magistrske in doktorske naloge.
Diplomske, magistrske in doktorske naloge.

Značilnosti nalog

1. Seminarske naloge – pri teh nalogah gre za prvi stik z raziskovalnim pristopom. Za seminarske naloge je značilen krajši obseg (do 25 strani) s poudarkom na lastnem delu. Bolj kot odkrivanje novosti je pomembno, da se študent nauči iskati po literaturi in logično sestavljati ugotovitve ter na takšen način utrditi svoje znanje za določeno področje. Zaradi vse boljše informacijske tehnologije (gradiva na internetu) se v praksi pojavlja preveč prepisovanj in premalo lastnega dela.

2. Diplomske naloge – so nadgradnja seminarskih, kjer je največ poudarka na lastnem raziskovalnem delu. Pri diplomskih nalogah je zato sistematični pristop še toliko bolj pomemben, saj študent hitro izgubi pregled nad pisanjem in vsebinskim bistvom. Pred začetkom pisanja si študent postavi hipoteze, ki jih v nalogi zavrže ali potrdi. Pri diplomskih nalogah je treba pregledati bistveno več literature kot pri seminarskih nalogah. Obseg diplomske naloge znaša od 45 do 65 strani, v nekaterih primerih tudi več.

3. Magistrske naloge – z uvedbo bolonjskega študija se danes magistrske naloge bistveno ne razlikujejo od diplomskih nalog.

Pisanje naj bi potekalo lažje, saj ima študent izkušnje tako s pisanjem seminarskih kot diplomskih nalog. Od študenta magistrskega študija se pričakuje raziskava, povezana s problemi iz prakse.

4. Doktorske naloge – ime za te naloge, ki se v izobraževanju uporablja, je doktorska disertacija. Tako kot samo izobraževanje naj bi doktorska disertacija predstavljala vrhunec akademsko-raziskovalnega študija. Edino, kar šteje pri tej nalogi, je raziskava še ne obdelane tematike oziroma problema. Od študenta doktorskega študija se pričakuje poleg ozke specializacije tudi splošna razgledanost.

Pri agenciji LPI.SI izvajamo lektoriranje in oblikovanje za vse omenjene naloge. Povprečen čas za lektoriranje znaša 2 dni, za oblikovanje pa 1 dan od potrditve naročila. Pri magistrskih in doktorskih nalogah zaradi obsega tudi kakšen dan več.

Za vsa vprašanja smo na voljo vseh 7 dni v tednu na info@lpi.si in na 040/128-543

Vse storitve na enem mestu

Vsak študent ima željo, da čim prej konča s študijem. Žal pa imamo v življenju tudi druge aktivnosti, ki nam preprečijo hiter zaključek. Zaradi takšnih in drugih razlogov se študent velikokrat znajde  v časovni stiski.

Rešitev za študente

lektoriranje besedilAgencija LPI.SI ponuja vse 4 storitve pri zaključevanju študija na enem mestu. Naše sodelovanje se začne že v trenutku, ko je napisana vaša dispozicija diplomske naloge . Pred oddajo dispozicije je namreč potrebno lektoriranje. Za tem sledi vaše garaško delo (raziskava in pisanje naloge). V zadnjem delu, ko boste vsebinsko zaključili pisanje diplomske naloge, spet nastopimo mi.

Poleg že omenjenega vam ponujamo prevajanje povzetka, ki ga opravi ustrezno izobražen prevajalec, lektoriranje diplomske naloge, seveda tudi z vidnimi popravki, oblikovanje diplomske naloge po navodilih fakultete (tukaj ne posegamo v vsebino, samo v oblikovni del), na koncu pa še tisk in vezavo. Preden nalogo natisnemo in zvežemo, vam pošljemo končno verzijo v predogled, da jo lahko po potrebi še popravite.

Vse skupaj opravimo v roku 3 dni od potrditve naročila. Če se vam še bolj mudi, se potrudimo po najboljših močeh in opravimo vse skupaj hitreje, seveda z isto kakovostjo.

Po čem smo znani?

1. Naše storitve so vam na voljo vseh 7 dni v tednu (razen tiska in vezave).

2. Vse storitve dobite na enem mestu (hitrejša in cenejša izvedba).

3. Kakovost je naše glavno merilo.

4. Jamčimo za poslane podatke in jih ne posredujemo tretjim osebam.

5. Pri naročilu več storitev nudimo popust.

Oblikovanje diplome

Oblikovanje diplome je napačno!

Seveda imamo v mislih pravilen zapis, ki se glasi oblikovanje diplomske naloge. Oblikovanje diplome pomeni, da želimo oblikovati listino, ki jo dobite povsem na koncu izobraževanja, kot uradno potrdilo.

Oblikovanje diplomske naloge

Top lektoriranje besedilNa žalost imamo v Sloveniji sistem, kjer ima vsaka fakulteta svoja pravila, ki se med seboj razlikujejo. Pri LPI.SI vam opravimo celotno oblikovanje diplomske naloge po navodilih fakultete, v primeru, da vas muči samo kakšna malenkost pa vam brezplačno svetujemo, kako zaključiti oblikovanje.

Kaj spada pod oblikovanje?

Enostavno, vse kar ne spada pod vsebinski del. Torej uredimo vam oblikovani del, vsebine pa ne spreminjamo. Najpogosteje je potrebno urediti robove, poravnavo besedila, razmike med besedilom in naslovi, številčenje strani in naslovov, priprava dokumenta za obojestranski tisk …

Vsekakor pa pod oblikovanje ne spada prepisovanje, citiranje in urejanje literature. Pri literaturi vas lahko samo opozorimo, da vam manjka letnica, avtor ali kakšen podatek, iščemo pa jih seveda ne.

Kljub temu, da opravimo oblikovanje po navodilih fakultete je včasih  zaradi subjektivnega mnenja v referatu potrebno popraviti kakšno malenkost, ki vam jo seveda opravimo brezplačno.

Po končanju oblikovanja vam do končne diplome manjka še samo zagovor.

Oddajte naročilo preko spleta

Oblikovanje vam opravimo v roku 2 dni od potrditve naročila, v nujnih primerih tudi v 24 urah oziroma po dogovoru. Povpraševanja in naročila sprejemamo preko e-pošte info@lpi.si ali preko telefona 051/246-531. Na voljo smo vam vseh 7 dni v tednu.

Lektoriranje in oblikovanje

Vsebina naj bo na prvem mestu

Marsikdo se pri pisanju diplomske naloge preveč ukvarja z obliko in slovnično pravilnostjo. Takšen način pisanja naloge je počasnejši in manj kreativen. Seveda ne škodi, če poznamo pravila oblikovanja a končno oblikovanje diplomske naloge  izvedemo šele, ko je naloga lektorirana in imamo zeleno luč od mentorja (za vsebinski del). Vsekakor pa lektoriranje in oblikovanje sovpadata in se izvajate povsem na kocu, pred tiskom in vezavo.

Lektoriranje diplomske naloge

Lektoriranje in oblikovanjeLektoriranje ni na vseh fakultetah obvezno, je pa več kot zaželjeno. Ko zaključujete s pisanjem diplomske naloge imejte v mislih, da potrebujete vsaj 2 do 3 dni pred oddajo končne lektorirane in oblikovane naloge.

V kolikor vam oblikovanje diplomske naloge v programu Word predstavlja težavo, se obrnite na našo strokovno pomoč. Po navodilih vaše fakultete vam bomo oblikovali in pomagali, da bo vaša naloga pripravljena za oddajo v referat.

Kaj spada pod oblikovanje?

Pod oblikovanje spada vse kar se ne nanaša na vsebinski del, saj ga ne smemo spreminjati (nismo avtorji). Med drugim vam uredimo robove, kazala, številčenje poglavij in strani, preverimo razmike, pisavo …

Ko je naloga oblikovana se lahko shrani poleg osnovnih verzij Worda še v pdf format. Pdf je format, ki ga odprete z znanim Adobe acrobat readerju, njegova glavna prednost pa je, da ohrani postavitev in pisavo. Takšna naloga gre v tisk, saj se ne more zgoditi, da so pri tiskarju fonti in postavitev drugačni. Kot vidite sta storitvi lektoriranje in oblikovanje bolj pomembni, kot si večina misli.

V kolikor ste večino naloge že sami oblikovali in vam manjka samo še npr. oštevičenje strani in ste pri nas naročili lektoriranje diplomske naloge, vam oblikovanje opravimo brezplačno.

Pošljite povpraševanje za lektoriranje in oblikovanje ter preverite ponudbo, na voljo smo vam vseh 7 dni v tednu.

Poletni nasvet študentom

Prišel je poletni čas, za večino študentov čas užitka, poležavanja na plaži in potovanja okoli sveta. Kakor koli že pa se študentje, ki zaključujete študij spopadate tudi z iskanjem resne službe in zaključevanjem zaključne naloge.

Naš nasvet je, da kljub mamljivimi poletnimi dogodivščinami ne pozabite na izdelavo diplomske naloge, saj vam predčasno izdelana naloga lahko poleg mirnih živcev prinese ugodnosti pri naročilu lektoriranja.

Torej ne odlašajte pisanja diplomske naloge iz dneva v dan in izkoristite poletne ugodnosti lektoriranja!

Študent

Študentska ponudba

V naši lektorsko-prevajalski agenciji imamo v ponudbo, ki vsebuje vse potrebno za diplomsko nalogo, magistrsko nalogo ali doktorsko nalogo.

  • Lektoriranje
  • Prevajanje povzetka naloge
  • Oblikovanje naloge
  • Tiskanje naloge
  • Vezava naloge

Že od 2005

Agencija Lpi.si je na trgu prisotna že vse od leta 2005, ko smo opravili storitve za vse fakultete in visoke šole v Sloveniji. Preverite seznam referenc in se prepričajte v zanesljivost.

Garancija in potrdila

Za vse študentske storitve nudimo garancijo na kakovost, ustreznost in zadovoljstvo.  Prav tako brezplačno izdamo potrdilo o lektoriranju na pripravljenih in univerzalnih potrdilih. V posebnih primerih pa brezplačno potrdilu priložimo tudi fotokopijo diplome lektorja ali prevajalca.