Lektoriranje

Lektoriranje in prevajanje

Storitvi lektoriranja in prevajanja sta močno povezani. Predvsem obstaja pravilo, da je treba besedila, ki jih prevajamo, še lektorirati v ciljnem jeziku.

Prevajanje besedilakakovost

Storitev prevajanja besedila iz izvirnega v ciljni jezik opravljajo praviloma naravni govorci ciljnega jezika. Seveda je velikokrat to nemogoče, zato je treba prevedeno besedilo tudi lektorirati. Lektor se med lektoriranjem po potrebi posvetuje s prevajalcem o pomenu in prevodu.

Jeziki prevajanja

Na trgu je dejansko največja ponudba prevajanja pogosto uporabljenih jezikov, kot so angleščina, nemščina, ruščina in kitajščina. Bogata ponudba je posledica široke rabe omenjenih jezikov in dejstva, da so ti jeziki priljubljeni tudi med študenti jezikoslovci.

Referenčna besedila

Prevajanje je zahteven proces, ki se razlikuje v temah besedil. Prav teme besedil pa so tiste, ki so pri prevajanju največja neznanka. Danes poznamo na trgu ogromno hitro razvijajočih panog, ki dejansko še nimajo definiranih izrazov in pomenov posameznih besed. Zato se prevajalci v primeru prevajanja tovrstnih besedil zatekajo k referenčnim besedilom, ki si jih bodisi prevajalec sam poišče ali pa jih dostavi naročnik. Referenčna besedila so tista besedila, ki govorijo o posameznem področju ali tematiki.

Garancija za prevajanje in lektoriranjePoceni Lektoriranje

V našem podjetju za vse opravljene storitve jamčimo. Agencija LPI je na trgu že od leta 2005, ko smo se odločili, da bomo svojim strankam ponudili tudi garancijo na zadovoljstvo. Tovrstna garancija je prednost za naročnika, saj se v primeru nekakovostno opravljenega dela praviloma vsi izgovarjajo na nekoga drugega. V naši agenciji, kjer delujejo samo visoko usposobljeni in izkušeni kadri, pa smo prepričani, da ima naročnik vedno prav in da mu moramo s svojo storitvijo 100% ugajati.

Lpi.si vam želi srečno, zdravo in uspešno 2014

Leto 2013 se je poslovilo in zakorakali smo v novo leto 2014. Naj bo to za vas prav posebno leto, ko se vam izpolnijo najbolj skrite želje.

kakovost

Dnevi okrog novega leta so prav posebni, saj potegnemo črto pod starim letom in si zadamo cilje za novo leto. V naši agenciji ocenjujemo leto 2013 kot zelo uspešno leto, saj smo dosegli želeni nivo kakovosti in zadovoljstva strank. V letu, ki se poslavlja, smo nadgradili ekipo lektorjev in prevajalcev ter izboljšali poslovne procese v želji po zadovoljnih strankah.

Občutki in zadovoljstvo naših strank so tisto, kar nas je gnalo v letu, ki se poslavlja, in nas bo motiviralo tudi v prihodnjem letu.

Za leto 2014 smo si zadali kar nekaj razvojnih ciljev, katerih uresničevanje se je že začelo. Ker verjamemo v trdo in pošteno delo, bomo tako delali tudi v prihodnje.

Želja ali bolje rečeno cilj, da postanemo ena od vodilnih agencij v Sloveniji, je še vedno eno od glavnih vodil zaposlenih v agenciji.

V letu 2014 bo agencija praznovala deveto obletnico obstoja, kar pomeni potrditev nam, hkrati pa garancijo strankam, ki zaupajo le resnim agencijam s tradicijo.

Lektoriranje in zabava

Ob tej priložnosti želimo svojim poslovnim partnerjem obilo uspeha in poslovnega razvoja, saj to posledično pomeni tudi naš uspeh in razvoj. V preteklosti smo svoje metode razvijali na podlagi potreb in zahtev strank in ker se je to pokazalo kot zelo uspešno, bomo tudi v prihodnje sledili enake cilje.

Naj bo leto, ki prihaja, leto izzivov in osebnih zmag, recesija in pesimizem pa le energija, ki jo usmerimo v dosego ciljev. Kljub poslovnim razmeram, ki vladajo v državi, je priložnosti za uspeh še vedno veliko. Pogoj pa po našem mnenju trdo, kakovostno in pošteno delo.

 

Google zopet postregel z novim algoritmom

Podjetja in agencije, ki pri svoji prodaji storitev uporabljamo iskalni marketing smo zopet spoznali krutost Googla. Google se vseskozi trudi, kako nekomercialno vsebino postaviti pred komercialno. Vse to z enim samim namenom, poslovnim uporabnikom prodajati oglaševalski prostor, ki deluje po principu dražbe, kar pomeni da se oglaševalci med sabo dražijo.

Končni rezultat zadnje nadgradnje google algoritma je spletni sistem LPI.si doživel rahlo korekcijo pri PR oceni strani. Vstopna spletna stran agencije LPI.si ima nižjo oceno, celoten spletni sistem pod domeno pa je pridobil na PR oceni, kar je cilj našega senior web Administratorja.

Spletna stran je dobra tista, ki ne pokriva izključno ene ključne besede. Nekateri naši konkurenti so se osredotočili na ključne besede Lektoriranje, Prevajanje ipd.

Diplomske, magistrske in doktorske naloge.

Mi pa smo vedno sledili tisto, kar so naši potencialni partnerji iskali. Prilagajali smo vsebino, način podajanje, sistem obravnave … Dolgoročno smo tako pridobili, saj je naša spletna stran ogromen sistem, ki generira ogromen obisk s pomočjo iskalnega marketinga. Prav tako pa imamo zelo dolg seznam gesel na podlagi katerih nas spletni iskalci lažje najdejo.

Razvoj in prilagajanje

Delo spletne prodaje je delo, ki se izplača na dolgi rok. Največkrat srečam ljudi, ki si želijo na spletu uspeti iz danes na jutri pa jim odvrnem da to ne gre. Oziroma drugače, če že obstaja bližnica na vrh je zelo vrjetno da jo bo odkril stric Google in jo sankcioniral, kar pomeni zelo hiter padec.

Resna podjetja gradijo na dolgo žogo in so s tem tudi varna pred hitrimi spremembami na trgu.

Kakovostno lektoriranje angleščine

Za kakovostno lektoriranje angleščine morata biti izpolnjena 2 pogoja, Native speaker in ustrezna izobrazba.

Native speaker – je lektor oziroma prevajalec, katerega materni jezik je tisti, za katerega se ureja besedilo.

Ustrezna izobrazba skupaj z izkušnjami zagotavlja kakovostno opravljeno lektoriranje. Pri izbiri agencije, ki ponuja lektoriranje Native spekerja, ni prednost samo v kakovosti ampak tudi v času izvedbe.

Količina besedila, ki se lahko lektorira v enem dnevu, je odvisna od količine napak in vrste besedila. V povprečju znaša 45 lektorskih strani, kjer ima ena ena stran 1500 znakov brez presledka. Pri uporabi strokovnih besed se upošteva tista, za katero avtor besedila po posvetu z lektorjem misli, da je najbolj primerna.

Izvedba

Izvedba lektoriranja angleščine ni nič drugačna kot v slovenščini. Da lahko omogočimo sledenje popravkov, je treba dostaviti besedilo v datoteki Word. Če je le možno, naj se počaka z oblikovanjem, ki naj se opravi za lektoriranjem. Lektoriranje v angleščini se opravi tako, da se pomen besedila ne spremeni.

Pri LPI.SI opravljamo lektoriranje za vse vrste besedila, tako za diplomske naloge kot za poslovne načrte, letna poročila, knjige, dopise …

Vsa naročila in dodatna vprašanja sprejemamo na elektronski pošti info@lpi.si in brezplačni telefonski številki 040/127-543

Lektoriranje in zabava

Lektoriranje je lahko naporno, saj mora biti lektor med svojim delom 100-odstotno osredotočen. Torej tako, kot pri vsakemu napornemu delu, no tudi pri resnem študiju, potrebuje lektor sprostitev v obliki zabave.

Pa si poglejmo, kje se zabavajo študentje in kje se lahko zabavamo ostali v glavnem mestu Slovenije.

Zabava v Ljubljani

Zabav ni nikoli preveč, to velja tudi za Ljubljano. Zabave v Ljubljani se dogajajo praktično vse dni v tednu. Zaradi velikega števila prizorišč so v Ljubljani na voljo praktično vsi žanri zabav. Od Metelkove, KMŠ-ja, Cirkusa do gledališč, drame, opere …

Lektoriranje in zabavaNajvečje in najbolj odmevne zabave potekajo v mesecu maju pod imenom Majske igre in Škisova tržnica. Ta dva dogodka sta simbol zaključka predavanj za tekoče študentsko leto, zadnji žur pred izpitnim obdobjem. Zabava v Ljubljani je v mesecu maju povezana tudi s športnimi aktivnostmi, ki zadnje čase pritegne čedalje več študentov.

Primerni dnevi za zabavo

Če se odločite za zabavo med delovnimi dnevi od ponedeljka do četrtka, bo na zabavah 99 odstotkov študentov, med vikendi pa prevladujejo Ljubljančani in drugi, ki med tednom nimajo časa za zabavo (zaposleni in dijaki srednjih šol). Med študenti so za zabavo najbolj zaželjeni dnevi torek, sreda in četrtek.

Zabave v Ljubljani pogosto spremlja navzočnost policije, zato še nasvet vsem, ki se odpravljate na zabavo v Ljubljano in nameravate popiti več kot eno pijačo, da pustite avtomobil doma in se na pot opravite z javnim prevozom, ki je na koncu lahko daleč najcenejša varianta.

Klub Študentov

Študenti se organizirajo in povezujejo v odvisnosti od zanimanja, lokacije, študija … Tako so študenti organizirani v študentske klube in društva. Študentski klubi so praviloma lokalno združenje študentov, ki skrbi za obštudijske aktivnosti v času, ko se študenti vrnejo v domači kraj. Lokalni študentski klubi imajo pomembno vlogo ohranjanja študentske populacije v lokalnem območju. Študenti, sploh iz odmaknjenih področij, se praviloma vedno redkeje vračajo v domače okolje in po končanem študiju jih ni malo, ki se sploh ne vrnejo.
Zato je družbena odgovornost študentskih klubov zelo pomembna, njihove aktivnosti pa koristne za širšo družbo.
Študentski klubi prirejajo različne delavnice, športne aktivnosti, kulturne in umetniške dogodke ter ostala srečanja, kjer sodelujejo lokalni študenti in ostali ljudje iz lokalnega okolja.

Top lektoriranje

Blagovna znamka LPI.SI ponuja top lektoriranje, kar pomeni, da dobite kakovostno lektoriranje po ugodni ceni.

V sam sklop lektoriranja spadajo slovnični ter po dogovoru tudi slogovni popravki.

Kako zagotavljamo top lektoriranje?

1. Sodelujemo le z lektorji, ki imajo ustrezno izobrazbo.

2. Zagotavljamo 100-odstotno sledljivost popravkov.

3. Skrbimo za odlično organizacijo in optimizacijo delovnih procesov, kar nam omogoča, da vam nudimo nižje prodajne cene.

4. Jamčimo za varovanje posredovanega besedila in ga ne posredujemo tretji osebi (poslovni načrti, letna poročila …).

 

Reference na področju top lektoriranja:

Top lektoriranje besedil

–         lektoriranje diplomskih nalog,

–         lektoriranje poslovnih načrtov,

–         lektoriranje letnih poročil,

–         lektoriranje revij,

–         lektoriranje katalogov,

–         lektoriranje spletnih strani

 

Zakaj se odločiti za LPI.SI lektoriranje?

1. Na voljo smo vam vseh 7 dni v tednu.

2. Zagotavljamo kakovostno lektoriranje.

3. Poslujemo preko spleta oziroma e-pošte.

4. Vse popravke enostavno in hitro preverite.

 

Pošljite nam povpraševanje preko spletnega obrazca, e-pošte info@lpi.si ali pokličite na 040/128-543. Ponudba bo narejena na podlagi števila znakov brez presledka, saj jih ima ena uradna lektorska stran 1500. Pri večjih naročilih nudimo dodatne ugodnosti, zato vam cenik lektoriranja (na tej spletni strani) služi samo kot osnova. Poleg lektoriranja ponujamo študentom tudi prevajanje povzetka in vezavo vseh vrst zaključnih nalog.

 

Lektoriranje pdf dokumentov

Iščete lektoriranje pdf dokumentov?

Ponujamo vam lektoriranje znotraj pdf dokumenta. Vsi popravki so tako vidni v oblačku znotraj strani dokumenta. Lektoriranje pdf dokumentov je primerno npr. za študente matematike in fizike, ki napišejo diplomsko nalogo v programu LaTeX, ali v primeru, ko gre za program za oblikovanje, kot je Adobe Indesign, kjer se končno delo shrani v pdf format.

Lektoriranje pdf dokumentov je zaradi specifičnosti programa, ki to omogoča, dražje kakor lektoriranje Wordovih dokumentov.

Prednosti lektoriranja znotraj pdf dokumenta:
– oblika dokumenta ostane enaka, in
– bolj pregledno ter priročno kakor kopiranje v drug format in nazaj.

Primer lektoriranega pdf besedila:

Kako do točne ponudbe?
1. Pošljite nam pdf dokument ali sporočite število znakov brez presledka na info@lpi.si.
2. Nazaj vam pošljemo točno ponudbo, ki jo v primeru, da se strinjate z njo, samo še potrdite. V tistem trenutku, ko dobimo potrjeno naročilo, gre besedilo v obdelavo.
3. Medtem ko čakate na lektorirano besedilo, poravnate plačilo.
4. V dogovorjenem času vam na vašo e-pošto lektorirano besedilo pošljemo nazaj.

Ali je nujno lektoriranje znotraj pdf dokumenta?

Ne, odvisno od vaših zahtev. Npr. če imate končno diplomsko nalogo, ki je že oblikovana v skladu z navodili fakultete, boste potrebovali lektoriranje znotraj pdf dokumenta. Če pa vam oblika dokumenta ni pomembna in je za nadaljnjo obdelavo pomembna samo vsebina, je potem bolj racionalna odločitev kopiranje vsebine iz pdf v doc obliko in potem lektoriranje v Wordu.

Študenti imate pri naročilu lektoriranja diplomske naloge dodatne ugodnosti! Pošljite nam povpraševanje preko e-pošte na info@lpi.si ali nas pokličite na 040/128-543. Dosegljivi smo od jutra do večera vseh 7 dni v tednu.

Zakaj samo 1,4 € za lektoriranje diplomske naloge?

Če ste eden izmed tistih, ki menite, da je kakovostno lektoriranje diplomske naloge možno dobiti le nad 2 €, in se sprašujete, zakaj tako različne cene lektoriranja (od 1,4 € do 4 €) na trgu, vam bo kaj hitro jasno, kakšno je realno stanje.

1. Lektorji niso prodajalci – pred leti so bile vse cene lektoriranja diplomske naloge nad 2,2 € za eno lektorsko stran. Razlog za to je bil povsem preprost. Lektorji so si morali zagotoviti mesečno plačo, zaradi neznanja na področju prodaje pa so imeli manj naročil. Torej je cena lektoriranja za eno stran morala biti višja, da so dosegli mesečno raven, ki jim je omogočala zaslužek povprečne plače.

2. Dobra organizacija in prodaja – ker smo dobro organizirani in se držimo poslanstva, da naj vsak počne tisto, v čemer je najboljši (prodajalci naj prodajajo, lektorji pa lektorirajo), nam omogoča nižje stroške in posledično nižje cene storitev na trgu.

3. Večja količina naročila – obseg diplomske naloge je večji kakor obseg besedil za spletne strani, življenjepisov in drugih besedil. To pomeni, da imamo manj (organizacijskega) dela in stroškov  s stranko kakor pri ostalih strankah z manjšo količino naročila.

4. Status študenta – zavedamo se, da je študij sam po sebi postal skoraj že prestiž. Ker podpiramo študij, želimo z ugodnješo ceno omogočiti vsem možnost lektoriranja diplomske naloge.

Nižja cena NE VPLIVA na kakovost lektoriranja, saj opravljajo lektoriranje pri nas izključno ustrezno izobraženi in izkušeni lektorji!

Ponudniki lektoriranja diplomske naloge, ki imajo cene nad 2 € za eno lektorsko stran, imajo po našem mnenju:

premalo naročil, da bi ponudili nižjo ceno, ali
– pa jim lektoriranje diplomskih nalog ni primarna dejavnost in takrat, ko dobijo naročilo, želijo zaslužiti čim več.

Končna odločitev je na vaši strani. V primeru, da smo vas prepričali, nas vseh 7 dni v tednu najdete preko info@lpi.si ali na 040/128-543.

Lektoriranje dispozicije

Lektoriranje dispozicije v treh korakih!

1. Pošljite nam dispozicijo preko spodnjega obrazca ali direktno na info@lpi.si.
2. Počakate nekaj minut (med delavnikom okoli 30 minut), da vam pošljemo točno ponudbo za lektoriranje.
3. Za končno naročilo potrdite ponudbo z odgovorom “Strinjam se s ponudbo”.

Lektoriranje Dispozicije hitro in ugodno.Mi vam bomo v dogovorjenem času opravili lektoriranje dispozicije, vi pa med tem poravnate račun. Lektoriranje dispozicije traja od 24 ur do največ 48 ur.

Lektoriranje opravljamo vseh 7 dni, tudi med vikendom. Za različna vprašanja in nujne primere smo vedno dosegljivi na 040/128-543.

Zakaj lektorirati dispozicijo pri nas?

Razlogov je več, oglejmo si najpomembnejše:
kakovost (vsi lektorji imajo ustrezno izobrazbo in izkušnje),
ugodne cene,
hitra odzivnost (možna lektura v 24 urah),
dosegljivi smo vseh 7 dni v tednu,
enostavno sledenje popravkov (poleg končne verzije vam pošljemo še eno, kjer so vidni popravki),
– v primeru kasnejšega naročila lektoriranja celotne naloge vam nudimo dodatni popust in
– varovanje osebnih podatkov (vaših kontaktnih podatkov in gradiva ne posredujemo tretjim osebam).

Kdo smo?
Smo eni izmed redkih, ki vam v nadaljevanju nudimo popolno podporo tako pri oblikovanju, lektoriranju, tisku ter vezavi diplomskih in magistrskih nalog.

Naša filozofija je, da naj vsak počne tisto, v čemer je najboljši. Tako je tudi pri nas, za vsako storitev je zadolžena oseba, ki ima ustrezno izobrazbo in izkušnje.

____________________________________________________________________

Obrazec za oddajo naročila / povpraševanja:

[contact-form 1 “Obrazec za dispozicijo”]

Spletno poslovanje pri lektoriranju in prevajanju

Dan danes je spletno poslovanje že nekaj povsem vsakdanjega in utečenega. Le nekaj deset let nazaj še temu ni bilo tako. Včasih je bilo veliko dela vloženega v dostavo, prevzem in lektoriranje raznih besedil.
Tudi mi že poslujemo povsem preko spleta oz. za lektoriranje uporabljamo informacijsko tehnologijo, kar nam omogoča boljšo kvaliteto in hiter odziv.

Kako poteka spletno poslovanje?

Spletno poslovanje lektoriranje in prevajanje1. Preko iskalnika, nasveta prijatelja ali kako drugače pridete na našo spletno stran. Po ogledu ponudbe se odločite, da nam pošljete povpraševanje oz. kar naročilo za lektoriranje.
Naročilo lahko izvedete preko e-pošte info@lpi.si ali preko spletnega obrazca, ki se nahaja v rubriki “Kontakt”.
Vedno svetujemo, da za naročilo lektoriranja ali prevajanja uporabite spletni obrazec, ker so poleg napisane opombe, kaj vse potrebujemo za točno ponudbo.

2. Počakate na našo ponudbo, ki je večinoma izdana znotraj ene ure, odvisno od naše dosegljivosti. Če se vam zelo mudi smo vam tekom dneva do 19.00 na voljo za razna vprašanja preko telefona 040/128-543. Ko dobite ponudbo jo v primeru, da se z njo strinjate potrdite.
Naročilo je tako oddano.

3. Mi vam lektoriranje opravimo najkasneje v roku 3 dni (obseg diplomske naloge), za prevajanje pa računajte nekje 7 -10 prevajalskih pol na dan (odvisno od strokovnosti gradiva).

4. V tem času, ko mi gradivo lektoriramo oz. prevajamo vi poravnate plačilo preko spletne banke. Vsi podatki za plačilo so navedeni v ponudbi.

5. Lektorirano besedilo vam posredujemo na vašo e-pošto v dveh verzijah, kjer ima ena sprejete, druga pa vidne popravke. Po želji dobite pri nas tudi potrdilo o lektoriranju, ki vam ga skupaj z računom pošljemo na vaš naslov.