Seminarske naloge

Lektoriranje za študente

Študenti se ob koncu študija srečajo z lektoriranjem in prevajanjem. Storitvi sta potrebni pri izdelavi zaključne naloge, kot so diplomska, magistrska in doktorska naloga.

Zakljucne Naloge

Naloge, takšne in drugačne.

Večina študentov se ob zaključku študija prvič sreča z lektoriranjem in prevajanjem, zato ne vedo, kakšne so cene tovrstnih storitev na trgu. Predvsem je težava v izbiri kakovostnega lektorja in prevajalca, ki ustreza standardnim zahtevam. Lektorji in prevajalci morajo imeti končano ustrezno izobrazbo, diplomo in bogate izkušnje.

Imamo izkušnje z vašo fakulteto

V devetih letih delovanja smo se v agenciji srečali z vsemi fakultetami, visokimi in višjimi šolami v Sloveniji. Zato obvladamo tudi vašo fakulteto. Ali je to potrebno? Včasih imajo nekatere fakultete specifične zahteve, ki so preproste, če imaš z njimi izkušnje. V našem podjetju jih imamo!

Potrdilo o lektoriranju in prevajanju

Vsak študent, ki potrebuje potrdilo o lektoriranju in prevajanju, ga v našem podjetju prejme brezplačno. Potrdilo prejmete v predpisani obliki za fakulteto. Prav tako se mora lektor praviloma vpisati v diplomsko nalogo kot tisti, ki je nalogo pregledal.

Problem pri potrdilu pomeni problem pri kakovosti. Na trgu je namreč precej lektorjev in prevajalcev, ki se s storitvijo ukvarjajo ljubiteljsko, kar pa za uradne dokumente, kot so diplomske, magistrske in doktorske naloge, ni dovolj.

Kakovost je najcenejša

Lektoriranje in prevajanje imata na trgu različne cene, saj se razlikujejo tudi izvajalci. V našem podjetju smo se odločili, da bomo vse poslovne procese optimizirali tako, da je delo lahko opravljeno kakovostno, a hkrati tudi po sprejemljivih cenah.

Garancija na zadovoljstvo

Agencija LPI.si je na trgu prisotna že od leta 2005, kar pomeni, da imamo bogat nabor referenc in partnerjev, s katerimi še vedno sodelujemo. Ker smo prepričani v svoj produkt, smo se odločili, da vsem ponudimo garancijo na zadovoljstvo, kar pomeni, da zadovoljimo vse stranke.

Naloge

V splošnem pomenu je naloga zadolžitev, ki ima točno znan cilj, pot do cilja pa ni nujno znana. Kljub temu, da ima beseda naloga širši pojem, jo najprej povežemo s šolskim sistemom izobraževanja. V srednji šoli in na fakulteti so najbolj razširjene seminarske naloge, kasneje, ob zaključku študija, pa diplomske, magistrske in doktorske naloge.
Diplomske, magistrske in doktorske naloge.

Značilnosti nalog

1. Seminarske naloge – pri teh nalogah gre za prvi stik z raziskovalnim pristopom. Za seminarske naloge je značilen krajši obseg (do 25 strani) s poudarkom na lastnem delu. Bolj kot odkrivanje novosti je pomembno, da se študent nauči iskati po literaturi in logično sestavljati ugotovitve ter na takšen način utrditi svoje znanje za določeno področje. Zaradi vse boljše informacijske tehnologije (gradiva na internetu) se v praksi pojavlja preveč prepisovanj in premalo lastnega dela.

2. Diplomske naloge – so nadgradnja seminarskih, kjer je največ poudarka na lastnem raziskovalnem delu. Pri diplomskih nalogah je zato sistematični pristop še toliko bolj pomemben, saj študent hitro izgubi pregled nad pisanjem in vsebinskim bistvom. Pred začetkom pisanja si študent postavi hipoteze, ki jih v nalogi zavrže ali potrdi. Pri diplomskih nalogah je treba pregledati bistveno več literature kot pri seminarskih nalogah. Obseg diplomske naloge znaša od 45 do 65 strani, v nekaterih primerih tudi več.

3. Magistrske naloge – z uvedbo bolonjskega študija se danes magistrske naloge bistveno ne razlikujejo od diplomskih nalog.

Pisanje naj bi potekalo lažje, saj ima študent izkušnje tako s pisanjem seminarskih kot diplomskih nalog. Od študenta magistrskega študija se pričakuje raziskava, povezana s problemi iz prakse.

4. Doktorske naloge – ime za te naloge, ki se v izobraževanju uporablja, je doktorska disertacija. Tako kot samo izobraževanje naj bi doktorska disertacija predstavljala vrhunec akademsko-raziskovalnega študija. Edino, kar šteje pri tej nalogi, je raziskava še ne obdelane tematike oziroma problema. Od študenta doktorskega študija se pričakuje poleg ozke specializacije tudi splošna razgledanost.

Pri agenciji LPI.SI izvajamo lektoriranje in oblikovanje za vse omenjene naloge. Povprečen čas za lektoriranje znaša 2 dni, za oblikovanje pa 1 dan od potrditve naročila. Pri magistrskih in doktorskih nalogah zaradi obsega tudi kakšen dan več.

Za vsa vprašanja smo na voljo vseh 7 dni v tednu na info@lpi.si in na 040/128-543

Top lektoriranje

Blagovna znamka LPI.SI ponuja top lektoriranje, kar pomeni, da dobite kakovostno lektoriranje po ugodni ceni.

V sam sklop lektoriranja spadajo slovnični ter po dogovoru tudi slogovni popravki.

Kako zagotavljamo top lektoriranje?

1. Sodelujemo le z lektorji, ki imajo ustrezno izobrazbo.

2. Zagotavljamo 100-odstotno sledljivost popravkov.

3. Skrbimo za odlično organizacijo in optimizacijo delovnih procesov, kar nam omogoča, da vam nudimo nižje prodajne cene.

4. Jamčimo za varovanje posredovanega besedila in ga ne posredujemo tretji osebi (poslovni načrti, letna poročila …).

 

Reference na področju top lektoriranja:

Top lektoriranje besedil

–         lektoriranje diplomskih nalog,

–         lektoriranje poslovnih načrtov,

–         lektoriranje letnih poročil,

–         lektoriranje revij,

–         lektoriranje katalogov,

–         lektoriranje spletnih strani

 

Zakaj se odločiti za LPI.SI lektoriranje?

1. Na voljo smo vam vseh 7 dni v tednu.

2. Zagotavljamo kakovostno lektoriranje.

3. Poslujemo preko spleta oziroma e-pošte.

4. Vse popravke enostavno in hitro preverite.

 

Pošljite nam povpraševanje preko spletnega obrazca, e-pošte info@lpi.si ali pokličite na 040/128-543. Ponudba bo narejena na podlagi števila znakov brez presledka, saj jih ima ena uradna lektorska stran 1500. Pri večjih naročilih nudimo dodatne ugodnosti, zato vam cenik lektoriranja (na tej spletni strani) služi samo kot osnova. Poleg lektoriranja ponujamo študentom tudi prevajanje povzetka in vezavo vseh vrst zaključnih nalog.

 

Latex

Je vaše delo narejeno v programu LaTeX? Kako do lekture v takšni obliki?

Preprosta rešitev – lektoriranje LaTex, ki ga dobite pri LPI.SI že od 1,4 €!

Znebite se dvojnega dela, ki se vam zgodi, če napišete besedilo v programu LaTeX editor, ga shranite v pdf obliki in za nameček ga morate še kopirati v Wordov dokument. Le tako vam bo večina lektorjev lahko opravila lektoriranje. Razlog zato je, da večina lektorjev nima ustreznega programa za neposredno lektoriranje v pdf obliki.

Kaj pomeni, da vam ponujamo lektoriranje LaTeX?

To pomeni, da opravimo lektoriranje pdf dokumenta brez, da bi ga kopirali v Word in spreminjali njegovo obliko ter fonte.

Torej, kako do naročila in prevzema?

1. Pošljite nam pdf dokument (diplomska naloga, brošura …) na info@lpi.si, pripišite kontaktne podatke (ime, priimek in telefonsko številko).

2. Na podlagi obsega vašega besedila, vam naredimo in pošljemo nazaj točno ponudbo.

3. Če se s ponudbo strinjate jo potrdite.

4. Med tem, ko čakate, da se lektoriranje opravi do konca poravnate račun (je pogoj za prevzem lekture).

5. V dogovorjenem času, vam pošljemo lektorirano besedilo in po želji tudi potrdilo o lektoriranju.

Prednosti lektoriranja LaTeX:
–          oblika dokumenta ostane ista,
–          popravke enostavno preverite,
–          nimate dvojnega dela …

Za vsa dodatna vprašanja nas pokličite na 040/128-543 ali pošljite e-pošto na info@lpi.si.

Zakaj samo 1,4 € za lektoriranje diplomske naloge?

Če ste eden izmed tistih, ki menite, da je kakovostno lektoriranje diplomske naloge možno dobiti le nad 2 €, in se sprašujete, zakaj tako različne cene lektoriranja (od 1,4 € do 4 €) na trgu, vam bo kaj hitro jasno, kakšno je realno stanje.

1. Lektorji niso prodajalci – pred leti so bile vse cene lektoriranja diplomske naloge nad 2,2 € za eno lektorsko stran. Razlog za to je bil povsem preprost. Lektorji so si morali zagotoviti mesečno plačo, zaradi neznanja na področju prodaje pa so imeli manj naročil. Torej je cena lektoriranja za eno stran morala biti višja, da so dosegli mesečno raven, ki jim je omogočala zaslužek povprečne plače.

2. Dobra organizacija in prodaja – ker smo dobro organizirani in se držimo poslanstva, da naj vsak počne tisto, v čemer je najboljši (prodajalci naj prodajajo, lektorji pa lektorirajo), nam omogoča nižje stroške in posledično nižje cene storitev na trgu.

3. Večja količina naročila – obseg diplomske naloge je večji kakor obseg besedil za spletne strani, življenjepisov in drugih besedil. To pomeni, da imamo manj (organizacijskega) dela in stroškov  s stranko kakor pri ostalih strankah z manjšo količino naročila.

4. Status študenta – zavedamo se, da je študij sam po sebi postal skoraj že prestiž. Ker podpiramo študij, želimo z ugodnješo ceno omogočiti vsem možnost lektoriranja diplomske naloge.

Nižja cena NE VPLIVA na kakovost lektoriranja, saj opravljajo lektoriranje pri nas izključno ustrezno izobraženi in izkušeni lektorji!

Ponudniki lektoriranja diplomske naloge, ki imajo cene nad 2 € za eno lektorsko stran, imajo po našem mnenju:

premalo naročil, da bi ponudili nižjo ceno, ali
– pa jim lektoriranje diplomskih nalog ni primarna dejavnost in takrat, ko dobijo naročilo, želijo zaslužiti čim več.

Končna odločitev je na vaši strani. V primeru, da smo vas prepričali, nas vseh 7 dni v tednu najdete preko info@lpi.si ali na 040/128-543.

Lektoriranje dispozicije

Lektoriranje dispozicije v treh korakih!

1. Pošljite nam dispozicijo preko spodnjega obrazca ali direktno na info@lpi.si.
2. Počakate nekaj minut (med delavnikom okoli 30 minut), da vam pošljemo točno ponudbo za lektoriranje.
3. Za končno naročilo potrdite ponudbo z odgovorom “Strinjam se s ponudbo”.

Lektoriranje Dispozicije hitro in ugodno.Mi vam bomo v dogovorjenem času opravili lektoriranje dispozicije, vi pa med tem poravnate račun. Lektoriranje dispozicije traja od 24 ur do največ 48 ur.

Lektoriranje opravljamo vseh 7 dni, tudi med vikendom. Za različna vprašanja in nujne primere smo vedno dosegljivi na 040/128-543.

Zakaj lektorirati dispozicijo pri nas?

Razlogov je več, oglejmo si najpomembnejše:
kakovost (vsi lektorji imajo ustrezno izobrazbo in izkušnje),
ugodne cene,
hitra odzivnost (možna lektura v 24 urah),
dosegljivi smo vseh 7 dni v tednu,
enostavno sledenje popravkov (poleg končne verzije vam pošljemo še eno, kjer so vidni popravki),
– v primeru kasnejšega naročila lektoriranja celotne naloge vam nudimo dodatni popust in
– varovanje osebnih podatkov (vaših kontaktnih podatkov in gradiva ne posredujemo tretjim osebam).

Kdo smo?
Smo eni izmed redkih, ki vam v nadaljevanju nudimo popolno podporo tako pri oblikovanju, lektoriranju, tisku ter vezavi diplomskih in magistrskih nalog.

Naša filozofija je, da naj vsak počne tisto, v čemer je najboljši. Tako je tudi pri nas, za vsako storitev je zadolžena oseba, ki ima ustrezno izobrazbo in izkušnje.

____________________________________________________________________

Obrazec za oddajo naročila / povpraševanja:

[contact-form 1 “Obrazec za dispozicijo”]

Poletni nasvet študentom

Prišel je poletni čas, za večino študentov čas užitka, poležavanja na plaži in potovanja okoli sveta. Kakor koli že pa se študentje, ki zaključujete študij spopadate tudi z iskanjem resne službe in zaključevanjem zaključne naloge.

Naš nasvet je, da kljub mamljivimi poletnimi dogodivščinami ne pozabite na izdelavo diplomske naloge, saj vam predčasno izdelana naloga lahko poleg mirnih živcev prinese ugodnosti pri naročilu lektoriranja.

Torej ne odlašajte pisanja diplomske naloge iz dneva v dan in izkoristite poletne ugodnosti lektoriranja!

Študent

Študentska ponudba

V naši lektorsko-prevajalski agenciji imamo v ponudbo, ki vsebuje vse potrebno za diplomsko nalogo, magistrsko nalogo ali doktorsko nalogo.

  • Lektoriranje
  • Prevajanje povzetka naloge
  • Oblikovanje naloge
  • Tiskanje naloge
  • Vezava naloge

Že od 2005

Agencija Lpi.si je na trgu prisotna že vse od leta 2005, ko smo opravili storitve za vse fakultete in visoke šole v Sloveniji. Preverite seznam referenc in se prepričajte v zanesljivost.

Garancija in potrdila

Za vse študentske storitve nudimo garancijo na kakovost, ustreznost in zadovoljstvo.  Prav tako brezplačno izdamo potrdilo o lektoriranju na pripravljenih in univerzalnih potrdilih. V posebnih primerih pa brezplačno potrdilu priložimo tudi fotokopijo diplome lektorja ali prevajalca.

Lektoriranje – definicija

Lektoriranje je storitev, ki jo opravljajo izključno ustrezno izobraženi lektorji z bogatimi izkušnjami. Storitev lektoriranja zajema slovnični in slogovni pregled besedila.

Slovnični in slogovni pregled besedilaUgodno lektoriranje

Slovnični pregled besedila pomeni popravljanje manjkajočih vejic, pik, razmikov in ostalih tipkarskih napak, ki jih avtor naredi med pisanjem besedila. Pri lektoriranju si lektor pomaga s priročniki, kot so Slovar slovenskega knjižnega jezika, Slovenski pravopis in Slovenska slovnica.

Slogovni pregled besedila pomeni, da lektor uskladi način pisanja, terminologijo, način podajanja vsebine … Besedilo je treba poenotiti in uskladiti, da dosega zahteve po kakovosti in zahteve stroke, ki se je besedilo tiče.

Kako poteka lektoriranje

Lektor mora pri svojem delu tako upoštevati pravopisno in slovnično normo, hkrati pa mora biti pozoren na koherentnost in kohezivnost besedila. Poleg tega izkušeni lektorji pri lektoriranju uporabljajo tudi korpuse (npr. FidoPlus), preko katerih lahko preverijo rabo v “živi” slovenščini. Marsikaterih izrazov namreč v priročnikih ni navedenih in izkušen lektor se pri lektoriranju ne zanaša samo na priročnike.

Lektor pri svojem delu lahko uporablja tudi specializirane slovarje, če za področje besedila, ki ga lektorira, obstajajo. V nasprotnem primeru se lektor obrne na pisca besedila, ki je bolj domač v jeziku stroke, s področja katere je neko besedilo napisano. Lektorju so v veliko pomoč pri lektoriranju tudi referenčna besedila, če obstajajo. Tako lahko nejasnosti, ki so v besedilu, ki ga lektorira, razjasni s pomočjo referenčnih besedil, lahko pa mu je v pomoč avtor besedila, ki ga lektorira.

Strošek lektoriranja

Lektoriranje je storitev, ki se obračunava na lektorsko polo. Lektorska pola je 1500 znakov brez presledkov. Strošek lektoriranja je odvisen od vrste in količine besedila. Zahtevnost besedila dviga strošek lekture, na drugi strani pa je količina, ki s povečevanjem niža strošek.

Obsežna besedila namreč lektoriramo po posebnih, ustrezno znižanih cenah.

Potrdila in garancija

V agenciji LPI.si izdajamo vsa potrebna potrdila, ki jih naročniki zahtevajo. Predvsem pri lektoriranju zaključnih nalog (diplomske, doktorske, magistrske naloge …) je treba izpolniti obrazec o lektoriranju, nekatere fakultete pa zahtevajo tudi fotokopijo diplome lektorja. Vsa potrdila so brezplačna!

V agenciji LPI.si jamčimo za vse delo, ki ga opravimo. Jamstvo pomeni, da je naročnik popolnoma varen pred naročilom lektoriranja in po njem.