Študij v Ljubljani

Študij v Ljubljani

Študij v Ljubljani ima veliko koristi v primerjavi z ostalimi univerzitetnimi mesti. Največje število študentov je vzrok za pestro ponudbo tako študijskih kot obštudijskih aktivnosti. Aktivnosti so zaradi velikega števila prizorišč na sporedu vsak dan v tednu, največ jih je seveda v mesecu maju, ki je zadnji mesec pred začetkom izpitnega obdobja.

Studij v LjubljaniŠtudij, tako kot drugod po Sloveniji tudi v Ljubljani ni brezplačen. Študentske Sobe, če študent ni v študentskem domu, mesečna karta, prevoz do doma, malica in drugo predstavljajo ogromen strošek za študentski proračun. Ki ga mora študent zaradi dragih namestitev dopolnjevati s študentskim delom.

 Študentska prehrana in bivanje v Ljubljani

Kljub velikemu številu študentskih sob, ostane zunaj študenta veliko kandidatov. Spremljanje seznamov in list je tako vsako leto pred novim študijskim letom vroče za večino študentov.
Študentska prehrana je s pomočjo gostincev, ki so v mreži bonov zelo dobro organizirana. Študenti imajo ogromno število gostinskih lokalov na voljo tako v Ljubljani kot okolici. Študentsko prehrano lahko tako uporabljajo tudi na Vrhniki, Grosuplju, Domžalah …

Preden se je uveljavil elektronski sistem uporabe bonov je nakup bonov večina študentov opravljala na Kersnikovi 4 ter v študentskem naselju Rožna dolina.

Izredni študij

Študij v Ljubljani pride v poštev tudi za izredne študente, vsako leto pa ga dopolnjujejo novi izobraževalni zavodi, najbolj znani so Gea College, Hera in B2. Cena študija je v tem primeru seveda večja.

Po zadnjih podatkih Univerze v Ljubljani znaša povprečni čas študija 7,2 leti, kar ni malo. Ta številka se bo čez nekaj let verjetno znižala zaradi novega bolonjskega sistema, saj le ta temelji na hitrem zaključku brez ponavljanja in pavziranja.

Začetek šolskega leta 2013/14 za študente

Danes se začenja novo šolsko študentsko leto 2013/14. Bruci polni pričakovanj se bodo danes srečali s svojimi novimi sošolci in dobili svoj težko pričakovan Indeks.
Študentske organizacije so poskrbele, da imajo svoje predstavnike na ključnih mestih, ki pomagajo in usmerjajo bruce ter brucke.
Bruci so imeli verjetno letos najdaljše poletne počitnice, saj vstopajo v šolski sistem, ki omogoča opravljanje izpitov tudi v septemberskem mesecu.

Poleg brucov pa so verjetno polni pričakovanj tudi absolventi, ki vstopajo v zrelostno fazo, ki je za nadaljevanje kariere zelo pomembna. Poleg dela preko študenta se je potrebno pripravljati na zaključek oz. izdelavo diplomske naloge.

Diplomska naloga
zajema več sklopov, zaključi pa se z oblikovanjem in lektoriranjem. Ko nastopi faza lektoriranja smo vam seveda na voljo.

Preko info@lpi.si ali direktno na 040/128-543  vam odgovorimo na vsa željena vprašanja.


Kako do ponudbe za lektoriranje diplomske naloge?

Lektoriranje diplomskih nalog je dejavnost, kjer imamo veliko izkušenj. Za ponudbo enostavno pošljite število znakov brez presledka, v roku ene ure boste dobili našo ponudbo.
V kolikor se z njo strinjate, jo potrdite in v tistem trenutku gre vaša diplomska naloga naprej v obdelavo oz. lekturo.

Nazaj vam pošljemo dve verzije, ena ima vidne popravke, druga pa sprejete. V kolikor želite še potrdilo o lektoriranju nam to sporočite.