Študentski Servis

Študentski servisi so podjetja, preko katerih lahko študent opravlja študentsko delo. Podjetje, ki bi želelo opravljati dejavnost posredovanja študentskega dela, morajo pridobiti koncesijo. Koncesije podeljuje študentska organizacija, ki kasneje od vsakega evra izplačanega študentu, zaračuna določen procent koncesionine.

Zlata jama

Da je študentski servis dobr posel kaže veliko število servisov, ki se nahajajo v vsakem večjem kraju.

Študentski Servis Preko študentskega servisa in posledično preko študentske napotnice lahko delajo le študenti, ki imajo status študenta. Zato se večina študentov, ki ne izpolni pogojev za napredovanje ali ponavljanje in mora pavzirati, odloči za vpis na začasno fakulteto, ki jim bo zagotovila status in ugodnosti, ki jih le-ta prinese. V času pavziranja je študentsko delo za študenta praviloma edini vir zaslužka.

Pri LPI.SI “žal” ne zaposlujemo preko študentskega servisa, saj se od naših storitev pričakuje najvišja kakovost in v večini primerov tudi potrdilo o lektoriranju, ki ga študenti ne morejo izdati. Lektoriranje žal ni storitev za študentski trg dela.

Čeprav mogoče sistem z Študentskimi servisi ni najboljši ga podpiramo, saj smo mnenja, da si mora študent že med študijem nabrati čim več različnih izkušenj in se postaviti v bodočo vlogo delavca.

Najboljši Študentski servis

Težko rečemo, kateri študentski servis je najboljši, verjetno tisti, ki ima veliko ponudbo (hitro najdeš delo) ter sodeluje samo z resnimi podjetji, ki redno plačujejo študentom.

Alternativa Študentskemu servisu

Edina alternativa je popoldanski s. p., zadnje čase dokaj popularna odločitev. Zanjo se odločajo predvsem študentje računalništva, oblikovanja in ekonomije. To so smeri, ki za opravljanje storitev ne potrebujejo drugega kot računalnik (nizki začetni stroški). Njihov zaslužek je odvisen od njih samih in dejansko ni omejen.