Študij v Ljubljani

Študij v Ljubljani ima veliko koristi v primerjavi z ostalimi univerzitetnimi mesti. Največje število študentov je vzrok za pestro ponudbo tako študijskih kot obštudijskih aktivnosti. Aktivnosti so zaradi velikega števila prizorišč na sporedu vsak dan v tednu, največ jih je seveda v mesecu maju, ki je zadnji mesec pred začetkom izpitnega obdobja.

Studij v LjubljaniŠtudij, tako kot drugod po Sloveniji tudi v Ljubljani ni brezplačen. Študentske Sobe, če študent ni v študentskem domu, mesečna karta, prevoz do doma, malica in drugo predstavljajo ogromen strošek za študentski proračun. Ki ga mora študent zaradi dragih namestitev dopolnjevati s študentskim delom.

 Študentska prehrana in bivanje v Ljubljani

Kljub velikemu številu študentskih sob, ostane zunaj študenta veliko kandidatov. Spremljanje seznamov in list je tako vsako leto pred novim študijskim letom vroče za večino študentov.
Študentska prehrana je s pomočjo gostincev, ki so v mreži bonov zelo dobro organizirana. Študenti imajo ogromno število gostinskih lokalov na voljo tako v Ljubljani kot okolici. Študentsko prehrano lahko tako uporabljajo tudi na Vrhniki, Grosuplju, Domžalah …

Preden se je uveljavil elektronski sistem uporabe bonov je nakup bonov večina študentov opravljala na Kersnikovi 4 ter v študentskem naselju Rožna dolina.

Izredni študij

Študij v Ljubljani pride v poštev tudi za izredne študente, vsako leto pa ga dopolnjujejo novi izobraževalni zavodi, najbolj znani so Gea College, Hera in B2. Cena študija je v tem primeru seveda večja.

Po zadnjih podatkih Univerze v Ljubljani znaša povprečni čas študija 7,2 leti, kar ni malo. Ta številka se bo čez nekaj let verjetno znižala zaradi novega bolonjskega sistema, saj le ta temelji na hitrem zaključku brez ponavljanja in pavziranja.